Terug naar overzicht

Instapmodule Oncologieverpleegkundige

Kanker wordt steeds meer een chronische ziekte. Ruim 64% van de patiënten is 5 jaar na de diagnose nog in leven. De cliënt/patiënt wordt steeds meer thuis verpleegd. Hierdoor verandert ook de zorgvraag en de vraag naar gespecialiseerde verpleging.

Steeds meer zorg thuis
Binnen de thuisverpleging is de veranderende zorgvraag in toenemende mate merkbaar. Veel behandelingen gaan steeds vaker vanuit het ziekenhuis naar de thuissituatie en in de (nabije) toekomst gaat dit steeds meer gebeuren. Ook palliatieve zorg en terminale zorg vindt meer en meer thuis plaats.

Nieuw specialisme
Dit vraagt gedegen en specialistische kennis van de verpleegkundige bij deze cliënten/patiënten in de complete context. Voorbehouden en complexe handelingen, maar ook psychosociale begeleiding van de cliënt/patiënt en diens naasten. Het is een spilfunctie tussen de verschillende zorgverleners. De verpleegkundige moet voorlichting geven en kennis hebben van de oncologische aandoeningen en het traject wat een cliënt/patiënt doorloopt of doorlopen heeft.

De opleiding
ExpertCare Academy biedt een opleiding tot oncologieverpleegkundige op NLQF niveau 6 om alle aspecten van goede oncologische zorg te leren. 

Instapmodule
Voor verpleegkundigen die niet de volledige opleiding tot oncologieverpleegkundige willen volgen, maar wel meer kennis willen over de cytostatica, oncologische ziektebeelden en behandelingen, bieden we een instapmodule. Je krijgt les in de anatomie, fysiologie, pathologie en klinisch redeneren van de verschillende oncologische aandoeningen. Behandelingen en bijwerkingen worden behandeld en je krijgt theorie en praktijk scholing in veilig omgaan met cytostatica. Daarnaast is er aandacht voor psychosociale begeleiding en palliatieve zorg.

De V&VN heeft de opleiding geaccrediteerd met 77 punten. De kosten voor de opleiding zijn € 1.260,- (exclusief lesmateriaal). Na het afronden ontvang je een certificaat, waarmee je vrijstellingen kunt krijgen voor een deel van de opleiding tot oncologie verpleegkundige NLQF niveau 6.

Meer weten over deze module? Informeer hiervoor bij academy@expertcare.nl.  

Download hier de flyer voor meer informatie. 

De module in het kort 

  • Goede start naar niveau 6
  • 62 accreditatiepunten
  • 6 maanden
  • Praktijkgericht

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden voor de instapmodule Oncologieverpleegkundige kan in 3 stappen

1.

Inschrijven

Via de website schrijf je je in voor de opleiding. Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

2.

Persoonlijk gesprek

In een persoonlijk gesprek bespreken we de mogelijkheden tot het volgen van de opleiding en wat je hiervoor nodig hebt. Je krijgt formulieren mee om in te vullen.

3.

Start opleiding

Als alle formulieren zijn ingevuld en het opleidingsgeld is betaald, kun je starten met de opleiding.

Aanmelden voor de module

Meer weten over deze module? Mail je vraag naar academy@expertcare.nl.