Terug naar overzicht
Publicatiedatum: 04-9-2023

Twee CZO-erkenningen voor ExpertCare Academy

Naast de vervolgopleiding Kinderverpleegkundige zijn nu ook de Dialyseverpleegkundige opleiding en de Oncologieverpleegkundige vervolgopleiding van de ExpertCare Academy CZO-erkend. Hiermee laat ExpertCare zien dat de 3 opleidingen voldoen aan alle kwaliteitseisen waaraan een opleiding in de zorg moet voldoen.

Steeds meer cliënten kunnen thuis worden verpleegd in plaats van in het ziekenhuis. Hierdoor wordt de zorg die wijkverpleegkundigen bieden steeds complexer en technischer. Om de juiste zorg te bieden, moeten wijkverpleegkundigen zich blijven professionaliseren. Daarom ontwikkelt ExpertCare Academy toekomstgerichte verpleegkundige vervolgopleidingen, gericht op de extramurale zorgsetting.

Drie erkenningen
De opleidingen van ExpertCare Academy zijn ook ingeschaald op NLQF- niveau 6 en geaccrediteerd door het kwaliteitsregister van de V&VN. Met de erkenning van het College Zorg Opleidingen (CZO) laat ExpertCare Academy zien dat zij kwalitatief hoge opleidingen bieden. Het is nu ook mogelijk voor werkgevers om een beschikbaarheidsbijdrage aan te vragen voor deze opleidingen. Met drie erkenningen behaal je een zeer waardevol diploma, voor zowel de intramurale als de extramurale zorgsetting.

Verpleegkundige als professional 
Verpleegkundig leiderschap, oog voor de totale keten van de cliënt, indiceren, klinisch redeneren en evidence based practice (EBP) lopen als een rode draad door de opleidingen van ExpertCare Academy. Maar denk ook aan het gehele palliatieve traject. Juist deze kennis maakt een verpleegkundige in de wijk onderscheidend aan een verpleegkundige in het ziekenhuis. De docenten en gastdocenten zijn praktijkgericht en leiden je op tot zorgprofessional op NLQF niveau 6.

Klaar voor de toekomst in de zorg
ExpertCare Academy ontwikkelt continu nieuwe maatschappelijk relevante opleidingen voor de zorg. Naast bovengenoemde opleidingen bieden we ook de nieuwe module Psychosociale Familiezorg en vervolgopleiding Regie Wijkverpleegkundige. Ben jij al klaar voor de zorg in toekomst? Pak de regie en specialiseer je bij ExpertCare Academy.

Meer weten over onze opleidingen? Ga naar de pagina van ExpertCare Academy.