Unable to render media.
Terug naar overzicht

Insulinetoediening in Villa ExpertCare

Als uw kind diabetes type 1 heeft, staat de wereld even op zijn kop. Gewone dingen, zoals eten, spelen en feestjes zijn ineens niet meer gewoon. U moet de bloedsuikerspiegel leren meten en leren hoe u insuline kunt spuiten. En als uw kind oud genoeg is, kan uw kind leren om dit zelf te doen. Vooral in het begin heeft uw kind goede begeleiding nodig. Voor uw kind, maar ook voor het gezin. Zeker als uw kind ook nog een andere aandoening heeft, vraagt dat om extra zorg.

Toediening van insuline Villa ExpertCare

Om te wennen aan een nieuw leven met diabetes type 1 kunnen kinderen van 0 tot 18 jaar en ouders terecht bij Villa ExpertCare. Onze verpleegkundige begeleiden jullie bij het leren meten en toedienen van insuline op een manier die bij uw kind past. Ondanks de diabetes leren wij jullie om het leven en het opgroeien van uw kind zo gewoon mogelijk door te laten gaan. Uw kind kan bij ons lekker spelen, mee-eten en meedoen aan activiteiten. Zo ontdekt u samen waar uw kind behoefte aan heeft. Op een veilige en vriendelijke manier leren wij u en/of uw kind om de insuline toe te dienen. Zo kan uw kind en het gezin vol vertrouwen de toekomst met diabetes tegemoet.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

Met de arts die uw kind behandelt bespreekt u of uw kind in aanmerking komt voor insulinetoediening in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare, samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u en het gezin.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen