Unable to render media.
Terug naar overzicht

VAC-therapie in Villa ExpertCare

Heeft uw kind een wond die maar niet (goed) wil genezen? Dan kan VAC-therapie helpen. Bij VAC-therapie wordt de wond als het ware vacuüm getrokken en wordt het vocht uit de wond via een slangetje afgevoerd. Gelukkig hoeft uw kind hiervoor niet in het ziekenhuis te blijven. Vaak kan uw kind gewoon naar huis. De wond kan dan thuis door een gespecialiseerde wondverpleegkundige met VAC-therapie worden behandeld. Als de wond om intensieve behandeling vraagt of uw kind heeft nog meer zorg nodig, dan kan uw kind ook tijdelijk verblijven bij Villa ExpertCare.

VAC-therapie in Villa ExpertCare

Bij Villa ExpertCare worden er behandelafspraken gemaakt door een gespecialiseerde wondverpleegkundige voor de VAC-therapie. De (gespecialiseerd) verpleegkundigen van Villa ExpertCare zijn 24 uur per dag aanwezig om uw kind de nodige zorg te bieden. De verpleegkundige in Villa ExpertCare houdt uw kind goed in de gaten. Als dat nodig is, raadpleegt de verpleegkundige de behandelend arts in het ziekenhuis om te overleggen.

VAC-therapie is wat ongemakkelijk en kan soms pijnlijk zijn. De verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers in Villa ExpertCare denken graag in oplossingen en mogelijkheden. Wij vinden het vooral belangrijk dat uw kind bij Villa ExpertCare vooral gewoon kind kan zijn. Wij bieden daarom volop mogelijkheden om te spelen. Wij zien er altijd op toe, ook als uw kind lekker (buiten) aan het spelen is, dat de wond goed geneest en niet infecteert.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u zorg aanvragen bij Villa ExpertCare? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'. Villa ExpertCare heeft locaties in Rijswijk, VleutenWaalre en Wezep.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

Met de chirurg in het ziekenhuis bespreekt u of uw kind in aanmerking komt voor postoperatieve wondzorg in Villa ExpertCare. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Als wij uw kind in Villa ExpertCare gaan behandelen, stellen wij een zorgleefplan op. Hierin beschrijven wij welke zorg nodig is om zo zelfstandig mogelijk te leven en wie verantwoordelijk is voor de zorg.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u en het gezin.

Unable to render media.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van kinderverpleging in Villa ExpertCare.

Zorg regelen Een vraag stellen