Terug naar overzicht

Tracheacanule (canulezorg) thuis

Sommige ziektes of aandoeningen zorgen ervoor dat iemand niet meer genoeg spierkracht heeft om zelfstandig te ademen. Uw kind kan dan beter ademen met behulp van een tracheacanule. Onze verpleegkundigen kunnen ondersteunen in de zorg en begeleiding.

Canulezorg thuis

Als uw kind een tracheacanule nodig heeft, wordt er via de hals een opening gemaakt in de luchtpijp, een tracheotomie. In de opening wordt een buisje geplaatst, met daaraan een slangetje. Door het slangetje stroomt zuurstof, dat uit de beademingsmachine komt. Door een tracheacanule kan uw kind weer vrijuit ademen. De zorgen om benauwdheid zijn voorbij. Maar de zorg rondom een tracheacanule begint nu.

ExpertCare biedt zorg en begeleiding bij een tracheacanule. Wij streven ernaar om deze zorg en begeleiding te bieden in de eigen omgeving van uw kind. Dat kan thuis zijn, maar ook op school. Wij vinden het belangrijk dat iedereen in zijn eigen omgeving de zorg krijgt die nodig is. Hoe complex deze zorg ook is.

Canulezorg door ExpertCare

Leven met een tracheacanule is niet eenvoudig. Iemand die ademt met een tracheacanule heeft namelijk voortdurend toezicht en zorg nodig. De canule moet iedere dag worden verschoond. En om verstopping te voorkomen, moet de canule regelmatig worden uitgezogen. Wij leren u/uw kind om deze handelingen uit te voeren. Maar wij begrijpen dat de zorg veel van het gezin vraagt. Daarom nemen wij de zorg graag over. Wij blijven altijd in de buurt, zodat wij binnen een paar seconden hulp kunnen verlenen. Op deze manier proberen wij de impact van een tracheacanule zo veel mogelijk te beperken.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

 

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u/uw kind in aanmerking komt voor canulezorg thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen