Terug naar overzicht

Antibiotica (via een infuus) thuis

Soms is een infectie alleen maar te bestrijden met een antibioticabehandeling via een infuus (intraveneuze antibiotica). Deze behandeling kan wel een aantal weken duren. Deze tijd wilt u het liefst thuis doorbrengen.

Antibiotica via een infuus bij u thuis

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om deze behandeling met antibiotica thuis te krijgen. Een lange ziekenhuisopname is hierdoor niet meer nodig. Een gespecialiseerd verpleegkundige van ExpertCare komt dan iedere dag langs om te kijken hoe het met u gaat.

Antibiotica via een infuus door ExpertCare

De antibiotica krijgt u via een infuus. Een (gespecialiseerd) verpleegkundige sluit het infuus aan. Dit kan op elke gewenste plek in huis. Op bed, op de bank of zelfs buiten in de tuin. Tijdens de behandeling hoeft u niet stil te zitten of te liggen. Toch brengt het infuus beperkingen met zich mee. Onze bevlogen verpleegkundigen zoeken altijd naar een oplossing als u tegen een beperking aanloopt. Samen kijken wij hoe u en het gezin zo actief mogelijk kan blijven. 

Veiligheid staat altijd voorop. Daarom prikken wij tijdens de behandeling, in opdracht van de behandelend arts, ook bloed als dat nodig is. Wij hebben nauw contact met de behandelend arts. Zo bieden wij een veilige behandeling en kan het dagelijks leven thuis zoveel mogelijk doorgaan. 

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u of uw kind in aanmerking komt voor antibiotica thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen