Terug naar overzicht

Insulinetoediening thuis

Als u de diagnose diabetes type 1 krijgt, staat de wereld even op zijn kop. Ineens moet u regelmatig insuline spuiten. Vaak kan dat met een insulinepen, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Met een beetje oefening wordt het spuiten van insuline uiteindelijk een gewoonte. Toch kan diabetes een behoorlijke invloed hebben op het dagelijks leven. Een verpleegkundige van ExpertCare komt bij u thuis om u te helpen om hier het beste mee om te gaan.

Insulinetoediening thuis

Er zijn verschillende manieren om insuline toe te dienen. U kiest samen met uw behandelaar de manier die het best bij uw situatie past. De verpleegkundigen van ExpertCare zijn opgeleid om alle vormen van insulinetoediening in de thuissituatie te bieden.

Insulinetoediening door ExpertCare

Wij helpen u en het gezin graag om een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Een (gespecialiseerd) verpleegkundige van ExpertCare komt bij u thuis om instructies te geven. Zij leert hoe u zelf de bloedsuikerspiegel kan meten en zelf insuline in kan spuiten. Bij ExpertCare zorgen we niet alleen voor u, maar wij helpen het hele gezin om hier mee om te gaan. Onze verpleegkundige helpt u om de balans in het dagelijks leven weer te vinden met voeding, beweging en hoe u toch kan genieten van uitjes en feestjes.  

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Nu heb ik een Port-A-Cath en dit is echt een fijne oplossing voor mij. De verpleegkundige van ExpertCare sluit hierop het infuus thuis aan

Mevrouw Rokebrand Lees meer

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u of uw kind in aanmerking komt voor insulinetoediening thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging voor kinderen en volwassenen.

Zorg regelen Een vraag stellen