Terug naar overzicht

Medicatie bij o.a. kanker

Sommige aandoeningen of ziektes gaan samen met vervelende symptomen zoals misselijkheid en/of (veel) overgeven, maagaandoeningen of migraine. Deze symptomen kunnen ook een bijwerking zijn van medicijnen die u krijgt, zoals chemotherapie bij kanker. Mensen in de palliatieve of terminale fase van hun leven, ervaren ook vaak vervelende symptomen als pijn, benauwdheid, misselijkheid, braken of bijvoorbeeld de hik. Als voedingsadviezen en andere leefregels niet helpen om de symptomen te verbeteren of te stoppen is vaak een behandeling mogelijk met medicijnen die uw arts voorschrijft.

Behandeling met medicijnen thuis

Als u vaak moet overgeven, het benauwd heeft of pijn ervaart, bent u het liefst thuis.  ExpertCare biedt, in opdracht van uw (huis)arts, behandelingen met medicijnen thuis aan. Een verpleegkundige komt bij u thuis om u te behandelen en houdt goed in de gaten of uw situatie verbetert. Daarnaast helpt de verpleegkundige ook uw naasten om zo goed mogelijk met de situatie om te gaan. De medicijnen kunnen door ons worden gegeven via eenmalige injecties, een infuus, maar ook via bijvoorbeeld een pomp waarbij de medicatie subcutaan wordt toegediend.

Behandeling met medicijnen door ExpertCare 

De verpleegkundige van ExpertCare zet zich in om ervoor te zorgen dat u zich snel beter voelt. Als het nodig is, hebben wij contact met uw huisarts of specialist in het ziekenhuis. Daarnaast houden wij uw situatie goed in de gaten. Wij kijken ook naar de eventuele ongewenste gevolgen van de symptomen, zoals bijvoorbeeld gewichtsverlies. Wanneer gewenst hebben wij contact met uw behandelend arts hoe dit te voorkomen of te bestrijden is. Naast de behandeling met medicijnen luistert de verpleegkundige ook goed naar welke behoeften u verder heeft om zich weer wat beter te voelen. Indien gewenst neemt de oncologieverpleegkundige of palliatief consulent contact met u op.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of u in aanmerking komt voor deze medicatie thuis. Is dat het geval? Dan vult u of de verpleegkundige het aanvraagformulier in onder de knop 'zorg regelen'.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek wijkteam

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van uw en het gezin. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging.

Zorg regelen Een vraag stellen