Terug naar overzicht

Venapunctie voor bloedafname thuis

Als u een aandoening heeft of een behandeling krijgt, is het soms nodig dat er een bloedonderzoek plaatsvindt. Meestal moet u naar het ziekenhuis of een bloedafnamelocatie in uw buurt om bloed af te nemen. Hoewel een bloedafname zelf vaak weinig tijd kost, moet u toch rekening houden met de ritjes ernaartoe.  

Bloedafname door middel van een venapunctie thuis

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om bloed af te nemen bij u thuis. De verpleegkundigen van ExpertCare zijn opgeleid om bloed af te nemen in uw eigen omgeving. Dit gaat het beste als u ontspant. Daarom mag u zelf een fijne plek zoeken in huis: op de bank, in een lekkere stoel of misschien wel buiten op een bankje in de zon. Wij nemen uitgebreid de tijd om u gerust te stellen. Na het bloedprikken vragen wij altijd hoe het gaat. Pas als alles goed gaat, verlaten wij uw huis.

Bloedafname door middel van een venapunctie door ExpertCare

Op een afgesproken moment komt een (gespecialiseerd) verpleegkundige van ExpertCare bij u thuis om het bloed af te nemen. Als het kan, vragen wij u/uw kind om te gaan zitten tijdens het bloedprikken. Zo kunnen wij goed bij de plek waar wij gaan prikken. De verpleegkundige prikt een ader aan om bloed af te nemen. Het aanprikken van een ader heet ook wel een venapunctie. Als de verpleegkundige voldoende bloed heeft, trekt zij de naald terug en plaatst een gaasje op de wond. Ook zorgt zij ervoor dat het bloed terecht komt bij het laboratorium.

Kosten en aanmelden

Bent u geen verwijzer? En wilt u thuisverpleging aanvragen bij ExpertCare voor u of voor uw kind? Dan kunt het aanvraagformulier invullen onder de knop 'zorg regelen'. Als u vragen heeft over het aanmelden, kunt u contact met ons opnemen. Samen bespreken wij wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over de kosten vindt u op de pagina 'kosten'.

Hoe kan ik me aanmelden?

We leggen in 3 simpele stappen uit hoe het aanmelden werkt.

1.

Aanvragen

U bespreekt met de behandelend arts in het ziekenhuis of het mogelijk is om bloed bij u thuis af te laten nemen. Is dat het geval? Dan vult u het aanvraagformulier aan onder de knop ‘zorg regelen’.

2.

Zorgleefplan

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig voelt bij de zorg. Daarom maakt ExpertCare samen met u en het gezin een zorgplan waarin alle hulpvragen en persoonlijke wensen worden meegenomen.

3.

Intakegesprek

Tijdens onze eerste afspraak hebben wij een intakegesprek met u. Hierin vragen wij naar de wensen en behoefte van u/uw kind. U krijgt daarna een map met alle informatie.

Direct zorg regelen

Regel de zorg direct of vraag advies of hulp bij het aanvragen van thuisverpleging.

Zorg regelen Een vraag stellen